-

Gözden kaçırmayın

Adalet Fakültesi Müşaviri: Kadına Yönelik Şiddeti Durdurmak İçin Yasaların Rolü ÖnemliAdalet Fakültesi Müşaviri: Kadına Yönelik Şiddeti Durdurmak İçin Yasaların Rolü Önemli

İlimizde sağlık hizmetleri sürekli olarak yeniliklerle güçlendiriliyor. Bu sayede hastalarımız, büyük şehirlere gitme zorluğu yaşamadan kendi şehirlerinde sağlıklarına kavuşabiliyorlar.

Son örnek Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nden geldi. Büyük şehirlerdeki özel hastanelerde ücretli olarak yapılan kapalı by-pass ameliyatları artık Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde de gerçekleştirilmeye başlandı. Hastanemizdeki Opr. Dr. Ercüment Ayva ve ekibi tarafından 63 yaşındaki erkek hastaya, göğüs kafesi açılmadan başarılı bir şekilde kapalı by-pass ameliyatı yapıldı.

Dr. Ayva, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Uzun yıllar özel hastanelerde görev yaptım. Kendi tecrübelerimi buradaki ekip arkadaşlarımla birleştirip sadece büyük özel merkezlerde uygulanabilen cerrahi yöntemi, devletimizin imkanlarıyla memleketimde gerçekleştirmek amacıyla hastanemizde görevime başladım. Çok şükür ki bu hayalimi gerçekleştirdik. Hastamız başarılı bir ameliyat ve yoğun bakım süreci geçirdikten sonra taburcu oldu. Tüm ekibime ve Başhekim Opr. Dr. Mehmet Duran'a teşekkür ediyorum. Memleketime faydalı olmaktan dolayı mutlu ve gururluyum."

Dr. Ayva, kapalı by-pass yönteminin avantajlarını şu şekilde sıraladı:
- Hastaların göğüs kafesi kesilmediği için ağrıları çok az oluyor.
- Operasyon için çok az miktarda kan kullanılıyor çünkü çok küçük bir kesiden ameliyat yapılıyor.
- Yoğun bakım ve hastanede kalma süresi kısalıyor. Hastalar ameliyattan dördüncü gün evlerine gidebiliyorlar.
- Ameliyattan sonra hastalar işlerine daha erken dönebiliyorlar.
- Hastalar ameliyat sonrası her pozisyonda uyuyabiliyor ve 15 gün içinde araba kullanabiliyorlar. Oysa açık kalp ameliyatlarında belirli bir süre sadece sırt üstü yatmaları öneriliyor ve araba kullanmak için 1,5 ay beklemeleri gerekiyor.
- Küçük bir kesi nedeniyle hastalar kozmetik açıdan da memnun oluyorlar. Ameliyat 6-8 cm'lik bir kesiyle kaburgalar arasından gerçekleştiriliyor.

Hastaneden sağlığına kavuşup taburcu olan hasta ise Dr. Ayva ve ekibine teşekkür ederek aldığı hizmetten memnuniyetini dile getirdi. 

#SağlıkHizmetleri #KapalıByPassAmeliyatı #AfyonkarahisarDevletHastanesi #SağlıkHaberleri