-

Gözden kaçırmayın

Türkiye ve Tanzanya İlişkilerinde İş Birliği GüçleniyorTürkiye ve Tanzanya İlişkilerinde İş Birliği Güçleniyor

Türkiye'nin havacılık ve uzay sektöründeki yerli ve milli çabaları, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un ev sahipliğinde düzenlenen bir toplantıda masaya yatırıldı. Kurtulmuş, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) yöneticilerini ağırlayarak, Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki en son gelişmeler ve devam eden projeler hakkında bilgi aldı.

Bu anlamlı buluşmada TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Bozdoğan, Genel Müdür Temel Kotil, TRMOTOR Genel Müdürü Osman Saim Dinç ve diğer üyeler yer alarak, stratejik öneme sahip projeler ve teknolojik ilerlemeler hakkında sunumlar yaptılar. Gündemde özellikle, kısa süre önce gökyüzüyle buluşan insansız savaş uçağı ANKA-3, geleceğin savaş uçağı olarak nitelendirilen Milli Muharip Uçak KAAN, jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET ve Türkiye'nin ilk özgün helikopteri GÖKBEY gibi projeler öne çıktı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, ülkenin savunma sanayii konusunda gösterdiği başarılar neticesinde dışa bağımlılığını azalttığına dikkat çekti ve bu projelerde emek veren bütün kurum ve kuruluşlara, projelerin hayata geçirilmesinde katkı sağlayan herkese şükranlarını iletti. Kurtulmuş, geliştirilen teknolojiler ve atılan adımların ülkenin milli bağımsızlığını pekiştirdiğini ve savunma sanayiindeki başarı hikayelerinin, Türkiye'nin küresel bir oyuncu olma yolunda ilerlediğinin açık birer göstergesi olduğunu vurguladı.

Bu kapsamlı buluşma, Türkiye’nin havacılık ve uzay sanayiindeki hedeflerine ulaşmasına yönelik kararlı adımların ve gelecek vizyonunun altını bir kez daha çizdi.

#TUSAŞ #millimumhuriyet #TürkSavunmaSanayii #ANKA3 #KAAN #HÜRJET #GÖKBEY #havacılık #uzaysektörü #milliteknoloji #geleceğinuçakları