-

Gözden kaçırmayın

Müftülük, Aktar Esnafını Ziyaret EttiMüftülük, Aktar Esnafını Ziyaret Etti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, "Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması"nın üçüncüsünü gerçekleştirmek için harekete geçti. Bakanlık, Türkiye'de Kadına Yönelik Şiddet Araştırması-2024 Projesi'ni, TÜBİTAK iş birliğiyle Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı (1007 Programı) kapsamında yürütecek. Proje için başvurular, 10 Mayıs tarihine kadar https://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresinden kabul edilecek.

Proje, Bakanlığın şiddetle mücadele politikalarına önemli bir kaynak sağlayacak. Türkiye genelinde kapsamlı bir saha araştırması yapılarak kadına yönelik şiddetin mevcut durumu sosyodemografik özelliklere göre incelenecek. Ayrıca, kadına yönelik şiddet konusunda politika ve hizmetlerin temelini oluşturacak bilimsel kanıtlar elde edilecek.

Proje kapsamında, yapay zeka modelleri kullanılacak ve toplanacak veriler, daha önce yürütülen araştırmaların sonuçlarıyla bir araya getirilerek bir "veri ambarı" oluşturulacak. Bu veri ambarı, kadına yönelik şiddetle mücadelede risk analizleri ve önleyici çalışmalar konusunda yapay zeka algoritmalarını kullanma imkanı sunacak.

Projenin bir diğer ayağı ise nitel veri toplama çalışmaları olacak. Şiddet mağdurları ve hizmet sunucularla yapılan nitel görüşmeler sayesinde, psikososyal ihtiyaçlar belirlenecek. Bu çalışmaların sonucunda, şiddet mağdurlarına yönelik psikososyal destek modeli geliştirilecek. Bu model, psikolojik ve sosyal işlevselliğin artırılması için sistematik, bütüncül ve etkili müdahaleler sunacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, projenin önemine vurgu yaparak, kadına yönelik şiddetle mücadelenin artırılması ve daha etkin politikaların oluşturulması için bu çalışmanın büyük bir adım olduğunu belirtti. #kadın #şiddet #arşiddetaraştırması #sosyalhizmetler