-

Gözden kaçırmayın

Müftülük, Aktar Esnafını Ziyaret EttiMüftülük, Aktar Esnafını Ziyaret Etti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Kalkan-20" denetimleri kapsamında Ramazan Bayramı tatili süresince 30 büyükşehirde Mobil Göç Noktası araçlarıyla gerçekleştirilen kontrollerde 2.101 düzensiz göçmenin yakalandığını ve sınır dışı işlemlerinin başlatıldığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamada, düzensiz göçle mücadelenin 9 günlük Ramazan Bayramı süresince kesintisiz ve kararlılıkla sürdüğünü bildirdi. Yerlikaya, 6-14 Nisan tarihleri arasında düzensiz göçle mücadele kapsamında Mobil Göç Noktası araçlarıyla "Kalkan-20" denetimlerinin gerçekleştirildiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, bu denetimlerde İstanbul'da 103, diğer büyükşehirlerde ise toplamda 162 Mobil Göç Noktası aracının kullanıldığını ve 40.892 yabancının kimlik bilgilerinin kontrol edildiğini açıkladı. Bu kontroller sonucunda 2.101 düzensiz göçmen tespit edildiğini belirten Yerlikaya, yakalanan düzensiz göçmenlerin İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildiğini ve sınır dışı işlemlerinin hemen başlatıldığını vurguladı.

Bakan Yerlikaya, operasyonların aralıksız devam edeceğini belirtti ve şunları söyledi: "Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz. Valiliklerimizi, Göç İdaresi Başkanlığımızı ve denetimleri gerçekleştiren Polisimizi, Jandarmamızı ve Sahil Güvenliğimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

#İçişleriBakanı #AliYerlikaya #RamazanBayramı #düzensizgöç #sınırdışıişlemleri #MobilGöçNoktası #Kalkan20 #göçmenkaçakçılığı #operasyonlar #kontrol #Türkiye